Hemmetin tarina

"Talo oli aika merkillinen, rakennettu jugendin aikaan jolloin haluttiin ilmavaa ja väljää, ja sen yksityiskohdat olivat huolellisesti harkittuja. Kenties se oli sen ajan suurille porvarisperheille tyypillinen, mutta oli siinä muutakin: talolla oli oma persoonallisuutensa."

-Solveig von Shoultz, kirjailija ja Hannan tytär-

Kulttuurikoti Hemmet

Taiteilija Hanna Frosterus-Segerstråle (1867-1946) rakennutti jugend-henkisen empire-kodin perhelleen, jossa olisi myös valoisa ateljee suurella kattoikkunalla varustettuna. Arkkitehtinä toimi Hannan vanhin tytär Ellen. Oli hyvin erikoista, että talo oli naisarkkitehdin suunnittelema. Taloyhtiöön kuului samana vuonna valmistunut, arkkitehti Frans Nybergin suunnittelema talo. Yhdessä nämä muodostivat taloyhtiön Hemmet, Koti, joka valmistui Porvoon keskustan ja maaseudun välimaalle v. 1912.

Täällä teki suuren osan elämäntyöstään Hanna Frosterus-Segerstråle, yksi aikansa merkittävimmistä naistaiteilijoista. Hanna oli kahdeksan lapsen äiti, mutta kykeni modernin miehensä tukemana yhdistämään perheen ja uran: yhdistelmä, josta moni naistaiteilija sai vain haaveilla. 

Talossa on yli 100 vuotisen historiansa aikana asuneet mm. nykytaiteilija Matti Kujasalo, kirjailija Tito Colliander sekä taiteilija Stig Fredriksson. Taloyhtiö Hemmet on aina ollut tärkeä suomalainen taiteilijayhteisö.

Hemmet tänään

Nykyisin Hemmet on musiikkiperheen ja kulttuurituottajapariskunnan koti. Hemmetin Kulttuurikoti avaa ovensa yleisölle musiikki- ja kulttuuritapahtumien muodossa. Pieteetillä sisustetuissa Hemmetin kolmessa salissa nähdään ja kuullaan mm. klassista musiikkia, jazzia, oopperaa, improteatteria ja draamaa. Makuaisteja hivelee Hemmetin ruokatapahtumat ja Hemmetin Cellarissa nautitaan kulttuurista rennommalla otteella. 

Hemmet tarjoaa vierailleen eksklusiivisen, ainutlaatuisen ja hienostuneen elämyksen!

Tervetuloa Hemmettiin!